I år kunde vi tack vare er underbara nätverkare och gåvor från företag köpa 139 av Skånetrafikens sommarbiljetter och dela ut till våra förmedlare, det vill säga skolkuratorer, diakoner, socialsekreterare med flera. Här är några av reaktionerna.
Scrolla åt höger för att läsa mer om hur sommarbiljetten har används.

Jag tycker definitivt att ni ska fortsätta med sommarkorten. Många av familjerna i vår kommun har inte råd att åka iväg på sommaren, till exempel till stranden, hitta på aktiviteter etc. Så det är väldigt betydelsefullt! Tack ännu en gång för allt ni gör!

Den ena familjen åkte två ggr/vecka till en butik där mindre bemedlade kan få köpa mat till reducerade priser. 

En pojke på 10 år och hans pappa har gjort många utflykter, så som till Helsingborg och Malmö tillsammans. Pojken har även använt kortet för att ha umgänge med sin mamma som bor i en annan del av Skåne.

Det har varit en stor lättnad för familjerna. Jag har bl a fått höra om Hembygdsparken i Ängelholm och om besök hos mormor och morfar någonstans på landsbygden men också som extra utgiftsstöd för resor till och från arbetet

Ett stort tack till alla ER från ALLA de familjer som det verkligen gör värdefull skillnad för och tack från oss förmedlare som får möjligheten att vara delaktiga i detta

”Mina” familjer är så glada och tacksamma, det gjorde det möjligt för dem att åka iväg på flera sommarutflykter runt om i Skåne. En ensamstående mamma har åkt mycket tåg tillsammans med sina barn, första gången de åkte tåg.

Jag tycker det är väl använda pengar. Många familjer har små medel att göra något med sina barn och att åka kommunalt har blivit dyrt. Detta möjliggjorde att skapa minnen tillsammans och att ha något att berätta när sommarlovet är slut. Tusen tack!

Ett sommarkort gick till en ensamstående kvinna med 2 barn. Hon är jättenöjd och tacksam. Hon berättade att familjen använt kortet otroligt mycket, bla har de flertalet gånger åkt till Ängelholm, Lund, Malmö, Väla och de har även besökt en djurpark. Det äldsta barnet har även åkt buss själv inom Helsingborg och var jätteglad för detta. 

Vi som är personal på en familjecentral upplevde en hel massa glädje och faktiskt flera tårar av tacksamhet från de föräldrar/familjer som vi delade ut sommarbiljetten till. Bara positiv feedback och självfallet röstar vi på att de kommer igen nästa sommar

Det är i vårt tycke mycket väl använda pengar att köpa in Skånekort då det möjliggör för familjer i svår ekonomisk situation att göra något med sin familj under sommarlovet.

Idag kom en pappa in med en kasse full av nyskördad lök. Han och familjen ansvarar för ett odlingsområde kring vårt församlingshem. Utan busskortet / sommarbiljetten från Prosit hade de inte kunnat åka dit och vårda sin odlingslott. Nu kunde skörden ges vidare till andra som kommer till kyrkan och frågar efter mat.

Två ungdomar, från olika familjer, har arbetat extra i kyrkan i sommar, som hjälp i konfirmandarbetet. Båda kunde nu ta sig till och från sitt sommarjobb tack vare era busskort.

En som jobbar som kontaktperson till en av våra familjer fick ett sommarkort. Hon har uttryckt stor tacksam över att det har gett henne möjlighet att resa runt med barnet och förgylla det barnets sommar.

De har varit guld värda. Föräldrarna har kunnat ta sig runt med barnen till olika ställen i kommunen, bl a har vattenleken på Drottninghög varit ett populärt utflyktsmål.

En mamma fick ett efterlängtat jobb som låg på andra sidan stan. Hon blev så lättad att få ett kort då hon kunde lämna på dagis och ta bussen till nya jobbet. Hon skulle ha en månads innestående lön och hamnade i ett glapp mellan lön och försörjningsstöd så busskortet gjorde så stor nytta.