Sommarkort

Sommarkort. Stort och hjärtligt tack till er som stöttade inför sommarlovet i vår kampanj för att fler barn skulle få roliga utflykter! Vi fick bidrag från nätverkare och även företag och kunde köpa 118 sommarkort av Skånetrafiken. Vi fick fin rabatt på Tropikariet och kunde betala entré till cirka 60 barn och deras föräldrar under två dagar i juli månad.
Nedan finns en del av den feedback som kommit från våra förmedlare och ”deras familjer”– härlig och rörande läsning kan vi lova!

Varma hälsningar från Rose-Marie och Marika, samordnare i Prosit

Utflykter till flera städer

”Vi fick två sommarkort som gick till två arbetslösa, ensamstående mammor som har tre pojkar var. De bor på en liten ort så det var perfekt för familjerna att kunna använda busskorten för att komma till olika städer.
De var så tacksamma!”

Besökte järnvägsmuseet i Ängelholm

”Busskorten har varit så himla uppskattade! Vi har familjer som har besökt järnvägsmuseet i Ängelholm, biblioteket i Lund och Kungsparken i Malmö. Barnen har använt busskorten för att ta sig till stranden och stan. Det har funnits en så stor efterfrågan och vi har bara fått positiv respons. Vi är så otroligt glada och tacksamma att ni beviljade oss busskorten.”

Uppskattat att kunna göra något tillsammans

”En av ”mina” familjer fick ett sommarkort och de berättade att det gjort att de kunnat besöka flera olika platser i sommar och fått komma ut på lite roligheter. Att få göra göra saker tillsammans var mycket uppskattat.”

Underlättat mycket

”Familjerna har varit väldigt positiva till både Tropikariet och busskort det har underlättat mycket för dem. Mycket bra sommaraktivitet.”

16 utflykter runt om i Skåne

”Vi önskade sommarkort och de har använts mycket flitigt. Vi har varit på 16 olika utflykter i olika delar av Skåne tillsammans med föräldrarna under sommaren. Bland annat har vi varit i Folkets park i Malmö, i Lunds stadspark, citadellet i Landskrona och Hembygdsparken i Ängelholm. Ju längre bort desto fler föräldrar som följt med, ibland så många som drygt 20 personer totalt. Vi har också haft nyinvandrade familjer som inte känner till Helsingborg och Skåne så väl som följt med och upptäckt vad som finns. Vissa av dessa hade aldrig haft möjligheten att följa med utan sommarkorten från Prosit, så de har gjort stor skillnad. På helgerna då vi inte använt korten har vi lånat ut dem till familjer som inte har råd med egna kort och de har då kunnat resa med familjen till ställen i Skåne som de inte hade kunnat besöka annars.”

Busskorten har gett familjerna frihet

”Vilken glädje de har haft av sommarkorten! En ensamstående mamma hade åkt med sina tre barn kors och tvärs till olika lekplatser. En annan familj hade åkt med hela familjen, flera gånger och upptäckt storstaden Malmö.
Busskorten har gett dessa familjer frihet och gemensamma familjeupplevelser. (Ingen av dem äger någon bil).
Stort TACK för att ni gjort detta möjligt!!!”

Läs fler nyheter på den här länken.