1. Så kan du bidra

Genom att bli nätverkare i Prosit så får du möjlighet att på ett enkelt sätt bidra och göra skillnad i en annan människas liv. Du kan välja när och vem du hjälper. Du kan ge saker eller pengar. Du ger det du vill och kan.

Du kan vara nätverkare på flera sätt. Du kan antingen bli medlem genom att sätta upp din mailadress på Prosits mejllista. Då får du de förfrågningar som kommer in till nätverket direkt till din mejladress. Du får också en kallelse till Prosits årsmöte.

Du kan också göra skillnad genom att gilla oss på Facebook och därigenom få information om förfrågningarna.

Tre flickor som plockar blommor. Så kan du bidra.
Barn och vuxna som går i en skog.

2. Så bidrar du genom att bli samordnare

Att vara samordnare är ett ideellt uppdrag som innebär att du är länken mellan givare och mottagare i nätverket Prosit. Du beskriver familjens behov och samordnar de pengar och saker som givarna lämnar.

När insamlingen är klar gör du personliga återkopplingar till alla som har hjälpt till i ärendet och skriver en kort sammanfattning av insatsen.

Innan du tar dig an egna ärenden får du gå bredvid en erfaren samordnare och lära dig hur allt fungerar.

Det är ett oerhört stimulerande uppdrag som ger många fina möten – det kan vi lova! Kontakta oss så berättar vi mer om detta ideella uppdrag.

3. Bli förmedlare

Nätverket Prosit har valt att arbeta via förmedlare, det vill säga personer som i sitt yrke kommer i kontakt med barn, ungdomar och deras familjer. Det kan vara kuratorer, socialsekreterare eller diakoner.

Förmedlarna är en oerhört viktig länk och en förutsättning för att nätverket ska fungera. Vi hoppas därför att du vill samarbeta med oss.

När du möter någon med behov som du tror att Prosit skulle kunna fylla så kan du informera om oss och förmedla en kontakt mellan den som behöver stöd och Prosit. Som förmedlare kan du också göra förfrågningar om stöd till grupper eller projekt.

Är du intresserad av att bli förmedlare så hör av dig till oss för mer information!

Kvinna som står i en sjö med gummistövlar.